tirsdag 22. mars 2011

Ukens farge.....Blå

Blått er den fargen som tiltrekker flest mennesker i verden. Den strekker seg fra det blåfiolette til det turkise.
Her i kalde norden bør vi kanskje tenke litt på hvor det passer å bruke blått. Inntrykket kan fort bli kjøligere enn du hadde tenkt så det er lurt å tenke nøye gjennom hvilken farge som passer for deg. Mørke blåfarger virker mindre kjølige enn lyse.Positivt: Fred, harmoni, sannhet, håp og tro.

Negativt: Tungsinn og ensomhet. 
Setter deg i en melankolsk sinnsstemning.
Gir en kjølig og rolig atmosfære.
Forbindes med det positive.
Blått er evighetens farge og den symboliserer avspenning og ro. Blått stimulerer også taleevne og kommunikasjon. Blått virker beroligende og hjelper mot søvnløshet.Blått assosierers med styrke, eleganse og rikdom.

                   Blått symboliserer egenskaper som intuisjon, omsorg,  
                              stabilitet, ro og kvinnelighet.
Blått i stuen kan bli veldig koselig og tøft.
På badet er blått et trygt valg. Fargen assosierer oss med vann og gir oss en ren og frisk følelse.
Fra gammelt av ble blått brukt mye på kjøkken da det het seg at den holdt fluene unna.Blått kan med hell brukes i sydvendte rom med mye lys.Blått er perfekt på soverom for den svale følelsen.


 Blåfarger som er blandet med rødt, kan virke intense og hissige på oss og er best egnet til mindre elementer i innredningen.
Blandes disse tonene med mye svart eller hvitt, dempes de og er straks bedre egnet også til større flater. Blandet med grønt virker blåfargen kjølig og frisk, og de lyse tonene minner oss snart om snø og is. De mest intense fargene bør vi bruke i små porsjoner, de står friskt frem allikevel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar